Total Tayangan Halaman

Senin, 30 November 2015

7 Cara untuk Berhenti Bed Dewasa Membasahkan

7 Cara untuk Berhenti Bed Dewasa Membasahkan

Ada kemungkinan bahawa anak anda mempunyai masalah kawalan pundi kencing jika terus kencing malam lepas umur lima tahun, atau tua walaupun enam tahun. Biasanya, hanya beberapa perkara yang diperlukan untuk membantu kanak-kanak mendapatkan katil mereka membasahkan terkawal. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu mencuba.

1. minuman berkafein hendaklah dihapuskan, kerana kafein adalah perangsang kepada sistem saraf pusat. Jika kanak-kanak berakhir mempunyai beberapa jenis minuman berkafein pula pada satu ketika pada siang hari, maka ia perlu diambil sebelum 06:00 dalam usaha untuk melalui sistem kanak-kanak itu bagi membolehkan mereka untuk tidur pada masa.

2. Bercakap tentang minuman, menghadkan bilangan minuman yang kanak-kanak mempunyai setiap dan setiap hari terutama berapa banyak minuman kanak-kanak pada waktu petang. Sekali lagi, mengehadkan minuman selepas enam petang akan membantu dan cuba untuk berkhidmat kebanyakan minuman itu lebih awal pada hari yang akan membantu dengan isu kencing malam ini.

3. Minta anak anda jika mereka mempunyai apa-apa idea bagaimana untuk menangani masalah kencing malam ini. Biasanya, jika kanak-kanak itu lebih hampir kepada umur lima tahun, anda akan mendapat beberapa idea-idea yang cukup baik daripada mereka. Di bawah umur empat biasanya cukup sia-sia. Bekerja bersama-sama untuk cuba mencari cara untuk menyelesaikan masalah ini membuatkan mereka berasa lebih penting, dan membantu.

4. Membincangkan penggunaan bilik air semasa tengah-tengah malam boleh menjadi sensitif hal tetapi ia adalah salah satu yang perlu dibesarkan dengan wetters tidur. Cuba untuk membuat perkara ini sebagai bukan menghina mungkin-fakta bahawa mereka basah katil masih sudah cukup memalukan untuk kanak-kanak. Mungkin menawarkan untuk menukar bilik tidur jika itu mungkin meletakkan mereka lebih dekat dengan bilik mandi, atau beberapa penyelesaian lain membantu, yang akan membuat mereka menyedari bahawa anda benar-benar meletakkan mereka pertama.

5. Benarkan katil-membasahkan anda kanak-kanak peluang untuk memakai seluar dalam yang boleh guna, tanpa membuat perjanjian yang besar daripada itu. Dalam erti kata lain, jangan memaksa ia ke dalam kerongkong mereka dan menegaskan bahawa mereka perlu melakukannya. Biarkan mereka membuat pilihan itu.

6. Kerana kenyataan bahawa beberapa isu-isu perubatan boleh menjadi alasan bahawa anak anda mengalami masalah kencing malam di tempat pertama, pastikan untuk membincangkan masalah dengan pakar pediatrik anda. Walaupun mempunyai perbincangan ini, pastikan anda memberitahu doktor apa langkah-langkah yang telah diambil oleh anda dan anak anda untuk mencuba untuk membuat berhenti katil-membasahkan.

7. Akhir sekali, dan yang paling penting-kali anak anda TIDAK basah katil, pastikan untuk memuji mereka. Ia benar-benar menakjubkan bagaimana pujian sudah cukup untuk kanak-kanak apabila ada masalah, dan cuba untuk menyelesaikannya.

Tidak kira apa, sentiasa menunjukkan bahawa anda menyayangi anak anda apabila berhadapan dengan isu katil-membasahkan. Tenang, dan janganlah kamu membentak mereka mengenainya. Walaupun ia adalah satu keadaan yang boleh dirawat, menjerit dan menjerit pada mereka itu tidak membawa sebarang makna tetapi menyakiti perasaan mereka. Letakkan diri anda dalam kasut mereka, dan bertenang.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar