Total Tayangan Halaman

Senin, 30 November 2015

Pemergian Batu Buah Pinggang Dengan Diet Fiber dan Pemulihan Asli

Pemergian Batu Buah Pinggang Dengan Diet Fiber dan Pemulihan Asli

Lulus batu buah pinggang tidak terlalu banyak untuk meminta. Batu karang dikatakan lebih menyakitkan daripada melahirkan bayi. Kesakitan boleh menjadi begitu kuat bahawa kerja hilang adalah penting. Dalam banyak perkataan, batu dalam buah pinggang anda boleh merosakkan kehidupan harian anda.

Tetapi lulus batu karang (s) adalah lebih mudah daripada anda boleh berfikir. Kebanyakan orang akan lulus mereka dengan hanya minum lebih banyak air. Malah, anda perlu minum sekurang-kurangnya 100 auns air setiap hari jika anda mengalami penyakit ini.

Tetapi kira-kira 10% daripada pesakit, mereka mungkin memerlukan sesuatu yang lebih sedikit daripada air. Artikel ini akan memberikan anda beberapa pilihan untuk lulus batu-batu yang merosakkan hidup anda.

Pas Batu Buah Pinggang dengan serat dan Pemulihan Asli

Semasa anda minum sekurang-kurangnya 100 auns air setiap hari, di sini adalah supaya lebih banyak pilihan anda boleh cuba.

Diet anda mungkin adalah faktor yang paling penting (selain daripada air) untuk mengubati dan mencegah penyakit ini. Diet anda adalah bahan api di belakang badan anda dan ada orang yang tidak memilih bahan api berkualiti tinggi jika buah pinggang anda tidak berfungsi dengan betul.

Untuk diet anda, anda harus mengelakkan makanan gula yang tinggi yang merupakan faktor untuk mewujudkan lebih banyak batu. Daripada makan yang tinggi lemak dan makanan yang tinggi gula, anda perlu makan banyak serat. Kebanyakan produk akan memberitahu anda bahawa mereka adalah tinggi dalam serat pada label. Penyelidikan telah membuktikan bahawa makanan serat tinggi yang besar untuk badan. Anda harus cuba untuk makan bijirin penuh dan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran.

Sayur-sayuran adalah hebat kerana mereka selalunya akan menyediakan badan anda dengan klorofil yang membersihkan organ-organ. Tetapi sayur-sayuran juga mengandungi serat larut air yang paling utama bagi membersihkan seluruh badan anda. Cuba makan sekurang-kurangnya 3-5 hidangan sayur-sayuran setiap hari. Anda akan melihat ke tandas lebih tetapi anda juga akan mempunyai peluang yang lebih baik untuk lulus batu-batu juga.

Jika anda mengalami batu urik, anda harus mengelakkan produk haiwan dan daging kerana jumlah mereka yang tinggi purin. Purin ditukar kepada asid urik apabila dihadamkan.

Jangan lupa untuk bersenam setiap hari. Bersenam mempunyai beratus-ratus manfaat tetapi kita juga tahu bahawa ia membolehkan batu-batu untuk beralih di dalam buah pinggang. Apabila batu-batu beralih ini memberikan buah pinggang anda peluang yang lebih baik untuk mengepam mereka. Anda perlu mula keluar perlahan dan bekerja cara anda untuk sekurang-kurangnya satu jam setiap hari.

Akhir sekali, terus mendidik diri sendiri tentang kesihatan semula jadi dan penyakit ini. Sebagai contoh, asid fosforik (terdapat dalam banyak minuman biasa) adalah pemangkin untuk membubarkan batu karang kalsium berasaskan. Oleh kerana kebanyakan batu-batu (90%) adalah berdasarkan kalsium, ini adalah ubat sempurna untuk membubarkan batu yang 5 mm atau lebih besar.

Pas Batu Buah Pinggang dalam 1 Hari

Tidak ada komentar:

Posting Komentar